Следвайте Гласове в ТелеграмУнгария не възнамерява да напуска Европейския съюз, но

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУнгария не възнамерява да напуска Европейския съюз, но
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да напусне ЕС, а ще превземе Брюксел

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Унгария не има намерение да напуща Европейския съюз, само че желае да реализира промени в него, като за задачата би трябвало да „ превземе Брюксел “. Това сподели в изявление за списание Mandiner министър председателят на Унгария Виктор Орбан.

Отговаряйки на въпроса дали Унгария ще напусне Европейския съюз, той сподели: " Няма да напусне, ще влезе. Влезте! Моят проект не е да напусна, а да завладява Брюксел ".

Унгарското държавно управление неведнъж е заявявало, че чака промени в управлението на Европейски Съюз след резултатите от изборите за Европейски парламент, които би трябвало да се проведат през юни 2024 година Будапеща им отдава огромно значение и се надява те да укрепят позициите на десните партии в Европа.

„ Будапеща няма да разреши на Европейски Съюз да стартира договаряния за присъединение на Украйна. Дори, в случай че Унгария е единствената страна в блока с такава позиция. Европейският съюз е напът да направи ужасна неточност, която би трябвало да бъде предотвратена. Дори и 26-те останалите страни-членки на Европейски Съюз  да желаят да я създадат, а единствено ние ще бъдем срещу ”, добави още Орбан.

“Но заради войната, по геостратегически, по този начин да се каже, политически аргументи, към момента е належащо да стартираме договаряния. Според мен това е неточност ”, сподели Орбан.

На 8 ноември Европейската комисия предложи започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз с Украйна и Молдова. Официално решение за пускане на процеса ще бъде разисквано от участниците на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 14-15 декември. Може да се одобри единствено с единогласие. Унгарското управление поредно се опълчва на това.

Унгарският министър председател Виктор Орбан добави още, че не счита скорошния си диалог с украинския президент Владимир Зеленски за пълноценна среща: " Не бих го нарекъл среща, само че президентът на Украйна имаше какво да ми каже. Използвахме опцията и разменихме няколко думи един с различен. ”

След тази среща, извършена в Буенос Айрес на 10 декември, прессекретарят на министър-председателя на Унгария Берталан Хаваси сподели, че на срещата е бил издигнат по-специално въпросът за приемането на Украйна в Европейския съюз. Тогава Орбан означи, че страните членки на Европейски Съюз непрестанно разискват тази тематика, разясни Хаваси.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР